Heldhaftig

Gisteren ben ik een echte held geweest. Een ontredderde buurvrouw kwam vragen of ik haar kon helpen. Dat vroeg ik mezelf ook af, maar gelukkig had de hulpvraag een goede afloop. 

Ze had een kapot halogeenspotje in de keuken. Omdat ze haar arm in een mitella had, kon ze die zelf niet vervangen en haar naaste familie was op vakantie. Als een heuse klusjesman beklom ik het keukentrapje. Het was nog niet zo eenvoudig als het leek, want door het onpraktische armatuur kon je er maar moeizaam bij. Maar na wat gepriegel en gedraai zat het nieuwe lampje op de juiste plek.

Toen ik weer thuis was, besloot de wasmachine er halverwege het programma mee op te houden. F-18, riep hij dreigend. Gelukkig heb ik de handleiding van dat apparaat nog. F-18 betekent dat de afvoerpomp verstopt zit, maar na een tijdje had ik hem toch gevonden.

Eerst moest ik de trommel leeg laten lopen, want die zat nog vol met water. Daarna moest ik de pomp opendraaien en schoonmaken. En wat denk je dat ik tegenkwam? Een euro. Onze wasmachine heeft een ingebouwde fooi voor amateurklussers die haar weer op gang helpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *