Kortebroekenweken

De kortebroekenweken zijn begonnen. Welke kant het weer ook op gaat, lange pijpen of mouwen zijn de komende zeventien dagen uit den boze. Het heeft mijn baas behaagd om mij een tijdelijk gebiedsverbod op te leggen, waar ik met alle plezier mee heb ingestemd.

“En waar gaan jullie naartoe?”, is het eerste wat mensen dan vragen. Ze gaan daarbij zonder meer uit van een bestemming als Thailand of Las Vegas, maar het zullen eerder dagjes Den Bosch en Maastricht worden. Billy heeft namelijk vliegangst.

Onze trouwe bordeauxdog alleen thuislaten is geen optie. En we willen ook niet iemand anders met zijn verzorging opzadelen. Twee weken in een kennel vinden we zielig. Daarom worden het vooral dagtripjes niet al te ver van huis, maar wie heeft er ooit beweerd dat de Beekse Bergen niet leuk is?

Verder mag ik van mijn man een lang weekend naar een dichtbijzijnd buurland en laat er nu juist op dat moment in Belgiƫ een obscuur folkfestival plaatsvinden. Een fijn vooruitzicht om mijn hele verlof naar uit te kijken. Anton past dan op de hond en volgens mij vindt hij dat helemaal geen straf. Alles beter dan op een luchtbed in een koepeltentje. Zalig.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *