F-23!

Nog niet zo lang geleden beschreef ik hier vol bravoure hoe ik onze wasmachine had gerepareerd en een lampje bij een buurvrouw had vervangen. Ik heb het gecheckt en het lampje van de buurvrouw doet het nog steeds.

De wasmachine is een heel ander verhaal. Het apparaat meldde storing F-18, wat betekent dat de afvoerpomp verstopt is. Met de gebruiksaanwijzing erbij kreeg ik hem zover dat hij weer zijn wasjes draaide. Maar een week later was het weer hetzelfde verhaal: “F-18! F-18!”, riep hij luidkeels vanuit de berging.

Blijkbaar was het niet die euro die de verstopping veroorzaakte, dus ik ging opnieuw op onderzoek uit. Ik voelde wel iets zitten, maar ik kon er net niet bij. Misschien met een stuk ijzerdraad? Nee, ook niet. Nog maar eens proberen of het probleem spontaan was opgelost. “F-23! F-23!”, knipperde het display daarop dreigend. Oftewel: “Water in de bodemplaat! Servicedienst inschakelen!”

Nu kosten hulptroepen al gauw een paar honderd euro en dat leek me voor zo’n oudgediende niet echt zinvol. Daarom heb ik maar meteen een nieuwe besteld. Wel eentje die zuiniger is, want dan heb ik toch nog het gevoel dat ik geld heb bespaard.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *