Bosschebollendag

Vakantiedonderdag was Bosschebollendag, maar dan zonder de bollen want we volgen nog steeds een koolhydraatarm dieet. Een vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan de Eftelingste van de Brabantse steden. Anton Pieck had het niet mooier kunnen tekenen.

Een bezoek aan onze provincietrots begint traditioneel in parkeergarage Wolvenhoek. Ideaal als je wilt gaan shoppen, maar niet de hele dag je Matchbox en Dinky Toy wilt meesjouwen.

Maar deze dag was Wolvenhoek ‘VOL’ dus moeten we doorrijden naar het splinternieuwe parkeerwalhalla Sint Jan. Fraai gelegen onder een 14e eeuwse stadsmuur en een oude vestinggracht. 1040 plekken om je auto achter te laten, de ene nog mooier dan de andere. De verlichting in de parkeerkelder gaat pas aan als je er langsloopt. En met toiletten, dat zou overal verplicht moeten zijn.

De rest van de dag verbleekte een beetje bij deze ontvangst. Stenenwinkeltje, hippe maar goedkope kledingshop, koffie op een terrasje, stripboekenzaak, spirituele boekhandel. Allemaal wel aardig maar het hoogtepunt waren de onbetwist de slagbomen die ons uit de garage lieten door het kenteken van onze auto te scannen. Geen wonder dat ze prestigieuze Europese parkeerprijzen hebben gewonnen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *