Avontuurlijke zondag

Mijn man en ik hebben vandaag weer eens avontuurlijk gedaan. Abseilen, bungeejumpen, parachutespringen? Nee, we zijn naar een supermarkt geweest waar we anders nooit komen. De EMTÉ. Zo kom je nog eens ergens en bovendien was de pulled beef er in de aanbieding. Dat wilden we altijd al eens uitproberen.

Doorgaans gaan we naar de Lidl, de Aldi en de Albert Heijn. De EMTÉ is net iets verder weg en waarom ver gaan als het ook dichtbij kan? Behalve als het op een zondagmiddag begint te kriebelen.

Het was een ruime en goedgesorteerde winkel. Eigenlijk zijn alle supermarkten hetzelfde maar het verschil zit hem in de huismerken en de versproducten. Zo zijn er winkels die bij al hun gekruide of gemarineerde vlees gistextract gooien. Daarmee kun je zelfs rot vlees lekker laten smaken. Wat de Chinezen met vétsin doen. Ook als er ‘ambachtelijk’ op een verpakking staat kun je er blind vanuit gaan dat er veel rotzooi in zit. De EMTÉ is wat dat betreft geen uitzondering.

Bij de kassa vroegen ze of we een bonnetje wilden. Hoe hoog je het milieu ook hebt zitten, altijd ‘ja’ zeggen. Die aanbieding van de pulled beef was namelijk pas vanaf donderdag geldig. Sterker nog: op de kassabon stond nog eens drie dubbeltjes meer dan op de verpakking. Daarom moet je ook nooit iets zeggen als je in de supermarkt te veel geld terugkrijgt. Dat heb je eerder al dubbel en dwars te veel betaald.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *