Ja-Nee

Ja-Nee. Kent u die uitdrukking? Dat je een sticker op je brievenbus plakt, waardoor bezorgers weten dat je wel huis-aan-huisbladen wilt maar geen reclamefolders. Op die manier kun je je kleine steentje bijdragen aan een beter milieu en folders lees je tegenwoordig gewoon in een app.

Toch zijn er af en toe van die boeven die menen dat ze hun reclame bij je in de brievenbus mogen proppen. De bestellijst van de shoarmatent of de kapper aan huis, dat soort spul. Nou, als ze zeker willen weten dat we nooit zaken met hun doen, dan moeten ze het zo doen.

Maar dan is er de IKEA. Dat bedrijf meent dat ze ondanks die Ja-Nee-sticker hun catalogus voor 2018 gewoon in je brievenbus mogen duwen. ‘Aan de bewoners van…’ zetten ze er dan op, want dan valt het niet onder ongeadresseerd reclamedrukwerk.

Gewiekst hoor, die Zweden, maar daar trappen wij natuurlijk niet in. Die 340 bladzijdes met bouwpakketten gaan linea recta terug in de PostNL-brievenbus. Retour afzender. Als iedereen dat nou doet, dan leren ze er misschien nog iets van.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *