Misstappen

“Eén stap vooruit en twee stappen terug.” Kent u die uitdrukking? Klinkt als behoorlijke tijdsverspilling, maar niet meer sinds ik een stappenteller op mijn mobieltje heb. Voortaan zijn één stap vooruit en twee stappen terug gewoon drie stappen.

Ik ben geen fanatieke sporter. Daarom moet ik van mijn dagelijkse beweging een uitdaging zien te maken. Mijn teller wil dat ik iedere dag 10.000 stappen zet en dat valt nog niet mee. Zeker als ik moet werken. Daar loop je niet veel verder dan van bureau naar pantry naar toilet naar kantine en af en toe een trap op of af, maar daarmee haal je het gestelde doel bij lange na niet.

Maar af en toe zijn er ook meevallers. Bijvoorbeeld als ik een stukje heb gefietst. Dat ziet de teller ook als stappen en zo kom je een heel eind.

Het ergste is als je per ongeluk ergens je telefoon hebt laten liggen. Een stap heeft immers pas zin als hij is geteld. Vandaar dat ik af en toe op mijn stappen terugkeer. Om mijn mobieltje te pakken zodat ik geen nutteloze stappen zet. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *