Vertraging

Een dagje Efteling komt soms wat moeizaam op gang. Ik had met ‘mijn vrouw’ MariĆ«lle om kwart voor tien afgesproken op het station van Tilburg. Dan moet ik vijf kwartier eerder de bus nemen, want zo lang duurt het om daar te komen. Maar dan moet er natuurlijk geen seinstoring zijn.

Door de problemen reden er tot kwart over tien geen treinen tussen Eindhoven en Tilburg. Maar er reden ook geen bussen, dus er zat niets anders op dan wachten. Totdat er omgeroepen werd dat ze zelf ook geen idee meer hadden wanneer de seinstoring opgelost zou zijn.

Maar je kunt ook via Den Bosch in Tilburg komen. Naar Den Bosch reden door dezelfde storing minder treinen, maar er reed tenminste nog wat. Gelukkig vertrekken de treinen naar Tilburg en Den Bosch vanaf hetzelfde perron. Vanaf mijn strategische plek kon ik alles in de gaten houden. Niet dus: de trein naar Den Bosch vertrok voor deze keer vanaf spoor 1 en platgedrukt als een legbatterijkip kon ik er nog net bij.

Al met al kwamen we zo’n vijf kwartier later dan gepland aan in het pretpark. En na zo’n bioindustrierit was ik blij dat ik in de rij kon gaan staan voor Symbolica. Daar gaven ze tenminste wel vooraf aan dat de vertraging een half uur zou gaan duren.

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *