Troost

Totale verwarring bij Omroep Brabant. Bij sommige collega’s meen ik zelfs iets van paniek in hun ogen te bespeuren. Het heeft allemaal niets te maken met de nieuwe hoofdredacteur die volgende week wordt bekendgemaakt. Nee, er zijn nieuwe koffieautomaten.

Vertwijfeld ijsberen mensen de pantry heen en weer. Hoe kom ik nu aan mijn vertrouwde kopje 0004, vragen zij zich af. 0004 is MI6-code voor sterke, zwarte koffie. Maar de nieuwe apparaten hebben helemaal geen cijfertoetsen meer. Wat nu?

Gelukkig hebben de pienterste medewerkers ontdekt dat de sneltoetsen tegenwoordig een laagje dieper zitten weggestopt. Verborgen achter een andere toets. Onduidelijk is nog of de 0004 van nu hetzelfde resultaat oplevert als voorheen. Of kennen de nieuwe toestellen hun eigen codes? De tijd zal het leren.

Vanzelfsprekend zijn de meningen verdeeld over de nieuwe koffie. De optimisten zien een vooruitgang, volgens de zwartkijkers was vroeger alles beter. Voor de een is het kopje halfvol, voor de ander halfleeg. Ik ben allang blij dat ons bakje troost nog steeds gratis is.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *