Kortsluiting

Het is toch altijd even schrikken als je bij thuiskomst geconfronteerd wordt met een allesverduisterende kortsluiting. Gelukkig waren we deze keer niet zo lang van huis geweest toen we een eigenwijze hoofdschakelaar aantroffen en gelukkig gebeurde het overdag.

Bij een onaangekondigde kortsluiting zijn er twee mogelijkheden. Of er was een tijdelijke oorzaak, of het is iets blijvends. Daar kom je heel gemakkelijk achter door de hoofdschakelaar weer om te zetten. Als het beklijft was het tijdelijk en als hij meteen weer terugspringt is de oorzaak nog aanwezig.

Deze keer bleek het laatste het geval, dus moesten we op zoek naar de schuldige. Wat zou er aan de hand kunnen zijn. Misschien is dat oude koffiezetapparaat nu echt versleten? Of wellicht iets met vocht, want daat gaat ook lastig samen met elektriciteit.

Een korte analyse leidde naar mogelijkheid twee. ’s Morgens had ik een kopje koffie omgestoten. In de buurt van een verlengkabel. Aanvankelijk leek er niets aan de hand, maar kennelijk had de koffie nog doorgewerkt. Gelukkig hebben we dan reserveverlengkabels. Probleem opgelost.

 

1 reactie

  1. Paul september 28, 2017 4:49 am  Beantwoorden

    Ik woon in een oud huis en bij ons is de combinatie van de automatische garagedeur en de wasmachine funest. Helaas kan mijn man nooit zien of de wasmachine aanstaat als hij de auto in de garage zet.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *