Scheef

Je zult me niet snel betrappen op ijdelheid. Als ik mezelf bekijk zie ik her en der nog wel ruimte voor verbetering. Waar ik en mijn ouders wel mee wil complimenteren is mijn gebit. Mijn tanden staan echt keurig op een rijtje zoals God het in Zijn grote plan heeft bedacht. Alleen dat ene snijtandje, onderaan vooraan, staat een beetje scheef.

Als je je daar eenmaal bewust van bent, is het alsof hij door de jaren heen steeds schever gaat staan. Gelukkig heeft de objectieve toeschouwer het meestal niet in de gaten. Het is toch vooral mijn eigen probleem. En van de tandarts natuurlijk.

De beste man was deze keer binnen vijf minuten klaar. Hij hoefde eigenlijk niets te doen. Alleen een beetje tandsteen verwijderen: bij die scheve snijtand.

Om mijn goede wil te laten zien vroeg ik hem of ik daar bij het poetsen een beetje extra aandacht aan moest besteden. “Nee hoor”, zei hij, “volgens mij poets je prima en dat beetje tandsteen haal ik wel weg.” Dat is nog eens wat anders dan bij onze voormalige mondhygiĆ«niste die met hel en verdoemenis dreigde als ik niet beter mijn best zou doen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *