Bepaald geen vrolijke boel

Het was rommelmarkt in het dorp en de opbrengst was voor de Scouting. Nu zijn rommelmarkten toch altijd al een beetje deprimerend, maar het regende ook nog. Bepaald geen vrolijke boel dus.

Als je iets nuttigs wilt vinden, moet je vroeg van de partij zijn. Niet vier uur wachten zodat anderen al met de bruikbare spullen aan de haal zijn gegaan. Als je het dan nog probeert, weet je waar de ‘rommel’ in het woord ‘rommelmarkt’ vandaan komt.

Ze hadden videobanden. Zouden er nog mensen zijn met een ouderwetse videorecorder? Ze hadden elektrische apparaten. Wie koopt er dat soort spul op een rommelmarkt? Zeker als het de hele dag in de regen gestaan heeft. Ze hadden meubels waarvan de gulle gevers vooral blij waren dat ze er niet mee naar de plaatselijke vuilstort hoefden te rijden.

Maar het opmerkelijkst was die enorme berg met afgedankte kleren. En die vrouwen (het waren alleen vrouwen) die er tot hun knieƫn in weggezakt waren terwijl ze nog iets van hun smaak probeerden te vinden. Dan is het toch net alsof je in een derdewereldland bent terechtgekomen.

1 reactie

  1. Paul oktober 14, 2017 8:17 am  Beantwoorden

    De laatste zin ben ik het roerend mee eens. Ik heb niets met de rommelmarkt, en eigenlijk ook niet met antieke spullen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *