Goededoelenmaffia

Deze week zijn mijn man en ik bijna slachtoffer geworden van de goededoelenmaffia. De Al Capones en Lucky Luciano’s die menen dat alle middelen zijn toegestaan om jou je portemonnee te laten omkiepen voor de liefdadigheid.

Er kwam een lief dametje aan de deur voor de Brandwondenstichting. De goededoelenmaffia stuurt altijd lieve dametjes. Of we geld wilden geven om het leven van mensen met brandwonden wat draaglijker te maken. Natuurlijk wilden we dat en we kregen er zelfs een gratis kans op 10.000 euro bij. Geld geven is leuk, maar geld krijgen is natuurlijk nog veel leuker.

Winnen was nog niet zo simpel. Eerst moest je drie stickertjes van je lot verwijderen om te zien of je drie gelijke symbolen had. Wij winnen nooit wat, maar deze keer hadden we geluk. Daarna moesten we onze unieke wincode invoeren op de website van de Vriendenloterij. Daar voelden we al nattigheid want de Vriendenloterij zijn natuurlijk boeven, maar: “Deelname is gratis en vrijblijvend.” Ze wilden alleen ons telefoonnummer zodat ze ons één keer konden bellen.

Met een druk op de knop zouden we weten of we hadden gewonnen. Hoera! We mochten kiezen uit drie cadeaupakketten van 80 euro. Wij die nooit wat winnen! Gelukkig zag ik nog net op tijd dat je dan vastzat aan de Vriendenloterij. In kleine lettertjes erboven stond namelijk dat we niet hadden gewonnen. Maar hebberige mensen zien dat natuurlijk niet. Zo luist de Vriendenloterij je erin. Don Corleone zou het niet slimmer kunnen doen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *