Overjarige hippie

Mensen zeggen wel eens: “Peer, wat zie jij er nog jeugdig uit. Hoe oud ben jij eigenlijk?” “51”, antwoord ik dan vanaf vandaag. “O, ik dacht dat jij veel ouder was”, mompelen ze dan verontschuldigend. Mijn haar in een paardenstaart helpt wat dat betreft niet erg. Een overjarige hippie.

Mijn man en ik doen niet zo veel aan onze verjaardagen. We kopen natuurlijk wel cadeautjes voor elkaar, maar we kunnen nooit het geduld opbrengen om die te bewaren totdat de ander echt jarig is.

Zo kreeg ik een paar weken geleden al een Alice in Wonderlandkonijn. Met een klokje dat ook echt de tijd aangeeft. De juiste tijd zelfs, totdat ze zo nodig weer de klok moesten verzetten. Ik hoop dat ze daar eens een keer mee stoppen, met die flauwekul. Gewoon het hele jaar zomertijd. Dan verjaar ik ook eens in de zomer.

Een paar dagen terug kreeg ik voor mijn verjaardag een heel mooi T-shirt. Inderdaad: in mijn wereld is het altijd zomertijd. En wat kreeg ik vandaag? Een hand en een paar zoenen. Aan mijn geluk komt geen einde.

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *