Feest van het licht

Lange rijen deze week voor de Taco Bell en de Happy Italy. Het was weer Glow en dat trekt drommen mensen naar Eindhoven. Voor wie het lichtkunstfestival niet kent: dat is een soort lichtjesroute voor intellectuelen.

Ik ben er zelf wel eens eerder geweest en het is erg mooi. Grootste nadeel is de drukte. Een enorme mensenmassa wurmt zich door de straten van de binnenstad. Eigenlijk moeten ze zo’n evenement stilhouden anders worden het er alleen maar meer.

Om de menigte te ontwijken besloot ik dit jaar overdag te gaan. De Catharinakerk was weer prachtig. Wel jammer dat hij niet bewoog. Ook het Stadhuisplein lag er weer mooi bij en het hoogtepunt was misschien wel de Blob.

Op de route was het zalig rustig en er straalde een heerlijk herfstzonnetje. Toch viel het totaal me een beetje tegen. Maar dat schijnt de algemene teneur geweest te zijn dit jaar, dus dat klopt dan ook wel weer.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *