Vier knopen

Op ons kleine kamertje ligt altijd een stapel kleren. Kleren met een beperking. Kleren waar iets mis mee is, maar die nog te goed zijn om weg te gooien. Kleren die het nog waard zijn om hersteld te worden. Eens in de zoveel tijd loop ik met die stapel naar het plaatselijke naaiatelier.

Deze keer was het maar een klein stapeltje. Aanleiding was mijn winterjas die een knoop miste. Daar moest dringend wat aan gebeuren. De dagen worden immers snel kouder.

Dus ging ik op pad met een broek die één knoop tekortkwam en de jas waarvan drie knopen vervangen moesten worden. Eén afwijkende knoop ziet er immers niet uit. Dat is samen vier knopen en ik ging ervan uit dat ik het gerepareerde goed de volgende dag kon ophalen.

“Het is over een week klaar”, zei de medewerker vriendelijk. Over een week? Dat is anderhalve dag per knoop (op zondag wordt er immers niet genaaid). Zouden ze topdrukte hebben met de naderende kerstdagen? Of willen de zwartepietjes nog snel hun pietenpakjes laten repareren? Over een week is het klaar. Waar zijn die kindarbeidertjes als je ze nodig hebt?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *