Ratelslang

Korte samenvatting van het voorafgaande: lief dametje collecteert voor de Brandwondenstichting. Gratis lot met kans op 10.000 euro (geen prijs uiteraard), maar dan word je wel gebeld door de Vriendenloterij.

Dat was alweer een tijdje geleden. Ach, dacht ik, bellen mogen ze altijd, dan zeg ik gewoon dat ik niet geïnteresseerd ben. Maar zo gemakkelijk gaat dat natuurlijk niet.

Ik werd op mijn werk gebeld door een geheim nummer. Daar zul je de Vriendenloterij hebben en jawel hoor. Het was een nogal hardnekkige mevrouw. Steeds als ik ‘geen interesse’ zei, ratelde zij maar door. Geen idee wat ze allemaal te vertellen had, maar er viel met geen woord tussen te komen. Dus heb ik maar opgehangen en als ze dat niet gemerkt heeft, dan ratelt ze nu nog. Dat krijg je als ze een callcenter inschakelen op provisiebasis.

Ik vertelde dit tijdens de lunch, waarop een disgenoot met zijn verhaal kwam. Hij werd als vaste donateur van KWF Kankerbestrijding gebeld met de vraag of hij nog meer wilde geven. “Weet je wat je doet”, reageerde hij, “verbind me maar door met de afdeling opzeggingen.” Hard tegen hard, goede doelen = oorlog.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *