Buitenlamp

Deze week hebben we zomaar ineens een nieuwe buitenlamp gekregen. Niet op de galerij van onze flat maar aan de kant van het parkeerterrein. En dat is bijzonder omdat we op 1 hoog wonen. Toen ik thuiskwam stond er ineens een lantaarnpaal op een meter van ons raam.

De gemeente heeft die verplaatst omdat het hele gebied naast onze flat opnieuw wordt ingericht. Ze vond kennelijk dat die paal beter op zijn plaats was bij de wandelpromenade die er nieuw is aangelegd.

Eerst hadden we een beetje onze bedenkingen. Die lantaarnpaal is de hele nacht aan en zouden we dan geen last hebben van het overvloedige licht?

Maar eigenlijk hebben we alleen maar voordelen. Als de buitenverlichting brandt, kunnen we binnen een lamp minder aan doen. Dat scheelt weer in de elektriciteitsrekening. Bovendien kunnen we er nu extra van genieten als het buiten sneeuwt. Dan worden al die vlokken mooi uitgelicht. En dat draagt dan weer bij aan de sfeer hier in huis. Ook de gemeente houdt blijkbaar rekening met ons kerstgevoel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *