Zilveruitjes

De dozensupermarkt. Ons favoriete wekelijkse uitje. Het is altijd weer spannend welke tijdelijke artikelen er deze keer weer in de aanbiedingsbakken liggen. Spijkerbroeken, elektrische tandenborstels of boormachines? En altijd op het moment dat je ze net niet nodig hebt.

Natuurlijk hebben ze niet zo veel keuze. Slechts één soort tomatenpuree, augurken of groentesoep. Maar hoeveel verschillende soorten zilveruitjes of cola heb je nodig?

Gelukkig hebben ze ook de themaweken: de Franse week, de Belgische week, de Mexicaanse week en de Spaanse week. Dan hebben ze steeds allerlei lekkernijen uit het land dat die keer in de schijnwerpers staat. En ze hebben de Engelse week.

Behalve deze tijd van het jaar. Met het oog op de feestdagen liggen de schappen al maanden vol met exclusieve producten. Kaviaar en hertenbiefstuk en notenkaas. Maar hoeveel champagne en gourmetschotels kan een mens verdragen? Ik kan niet wachten totdat het januari is en we weer baba ganoush kunnen kopen tijdens de Arabische week.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *