Kerstkaarsjes

Het was best wel even schrikken toen ik onze polis checkte op de website van onze verzekeraar. De inboedelverzekering was namelijk wel meeverhuisd naar Valkenswaard, maar de opstalverzekering stond nog steeds op ons oude huis in Eindhoven.

God weet wat er het afgelopen anderhalf jaar allemaal had kunnen gebeuren en dan waren we niet verzekerd geweest. Ik heb meteen alle kaarsjes uitgeblazen, want tijdens de kerstdagen zijn ze daar natuurlijk niet bereikbaar.

Het begon allemaal toen ik de rekening voor 2018 kreeg. Die ging fors omhoog, dus wilde ik controleren of er niet ergens wat te bezuinigen viel. En toen ontdekte ik die fout. Op derde kerstdag belde ik meteen om een en ander te herstellen. Al snel bleek dat we nooit onverzekerd waren geweest, want als je in een appartement woont valt dat onder de servicekosten van de Vereniging van Eigenaren. We hadden gewoon anderhalf jaar te veel betaald, maar dat kunnen we waarschijnlijk wel terugkrijgen.

Resteerde nog die stevige prijsverhoging. Op een vergelijkingssite had ik gezien dat onze autoverzekering behoorlijk duur was. Of dat niet wat minder kon? Dat kon, maar dat vertellen ze pas als je zelf gaat bellen. Je moet eerst even schrikken voor het beste resultaat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *