Kinderwens

Mensen vragen wel eens of ik een kinderwens heb. Gelukkig niet, antwoord ik dan, want waar haal je zo snel een kind vandaan? Ik geloof niet dat een prominente plek bovenaan een verlanglijstje daarvoor voldoende is. (“Verrassing!”) Bovendien: we hebben al een hond.

Toch begint het af en toe wel eens te kriebelen. Zo vroeg ik me gisteren even af of we de Ziggo-monteur niet konden adopteren. En niet alleen omdat het altijd handig is om iemand in huis te hebben die je internetverbinding of je tv-aansluiting kan repareren.

Nee, vooral vanwege de sterke verhalen waarmee hij dan ’s avonds thuiskomt. Zo vertelde hij over die ene keer dat hij verrot werd gescholden door een klant die achteraf zelf de kabel tussen de straat en de voordeur kapot had getrokken. En had geprobeerd die met een kroonsteentje te repareren.

Of die keer dat zijn gereedschap meteen werd gestolen toen hij uit zijn busje stapte. De bewoner had zelf een illegale aansluiting geknutseld. Of hij dat maar wilde repareren. Maar dan moesten eerst de kinderen des huizes de gereedschapskoffer teruggeven en moesten ze toch ook iets van een abonnement gaan betalen. Dat soort verhalen. Na drie kopjes koffie en een geklaarde klus moest hij toch echt verder. Naar de man die zijn pornokanaal niet aan de praat kreeg. Heerlijk.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *