Blame the Messenger

Nieuwjaarsdag, de dag voor goede intenties. Mijn man heeft zich voorgenomen om (voorlopig) te stoppen met Facebook en ik heb besloten om mensen die irritante stukjes schrijven te ontvrienden. En dat allemaal om ergernis en tijdverspilling tegen te gaan.

Verder had ik bedacht om Facebook Messenger van mijn telefoon en mijn tablet te verwijderen. Ik heb namelijk een ontzettende hekel aan chatten. Van die gesprekken die nergens over gaan en waar je maar geen einde aan kunt breien.

Maar Messenger verwijderen klinkt eenvoudiger dan het is. Mark Zuckerberg is weliswaar gedwongen Facebook en Messenger van elkaar los te trekken, maar als je eenmaal Messenger hebt gehad kom je er nooit meer vanaf. Mensen blijven je maar berichten sturen ook als je die niet meer wilt en in Facebook staat er dan rood getalletje om aandacht te schreeuwen.

Gisteren heb ik het nog één keer gecheckt. Messenger maar weer gedownload en gekeken wat mensen te melden hadden. Het waren alleen maar filmpjes van vuurwerk en klokken die ze waarschijnlijk naar hun hele adresboek hadden gestuurd. Dus vanaf vandaag worden die berichten niet meer gelezen. Wie echt iets te melden heeft stuurt maar een appje of een sms’je. Een rustig 2018 toegewenst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *