Moppersmurf

Daar sta je dan met je goede voornemen. Meer stukjes schrijven in 2018. Nou, mooi niet dus. Op 14 januari volgt hier update nummer twee. Een samenvatting van het voorafgaande.

Het was dan ook echt een gekkenhuis in de Wereld van Peer. Zo moest alles wat Anton in de aanloop naar de feestdagen zo zorgvuldig had opgebouwd, weer worden afgebroken. Omdat het eerste weekend van dit jaar zo laat viel, heeft kindje Jezus dit jaar zelfs de drie koningen mogen ontmoeten. Doorgaans is hij op 6 januari allang weer in een krant gewikkeld en steken wij goud, wierook en mirre in eigen zak. Voor wie niet weet wat mirre is: dat werd gebruikt als balsem bij begrafenissen. Altijd handig.

En dan was er de eerste nieuwjaarsreceptie van ons appartementengebouw. Veel bewoners hadden zich in het cafeetje om de hoek verzameld om elkaar de beste wensen te wensen. Ik kwam pas later want onze nieuwe hoofdredacteur kwam dezelfde avond met zijn nieuwjaarsboodschap waarin hij vertelde wat hij met onze omroep van plan was.

Maar het drukst was ik met de introductie van ons nieuwe redactiesysteem. Ik moest aan zoveel mogelijk collega’s uitleggen hoe we in de toekomst op onze website gaan publiceren. De meeste toehoorders reageerden enthousiast. Een enkeling had er meer moeite mee: “Dat is anders. Ik haat anders.” Moppersmurf bestaat echt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *