Schizofreen

“Een schizofreen is nooit alleen”, zei mijn moeder altijd en ze had gelijk. In mijĀ gaat niet alleen een verzamelaar schuil, maar ook een weggooier en die twee zijn het niet altijd met elkaar eens.

In januari is doorgaans de opruimer aan de winnende hand. Als de kerstbomen zijn ingepakt en afgevoerd, weet hij vaak niet meer van ophouden. En nu ik een weekje vrij heb, heeft hij zelfs ons rommelkamertje onder handen genomen.

Dat was nog geen eenvoudige klus. We hebben simpelweg te veel spulletjes voor ons toch niet al te kleine appartement. Zelfs de berging is tot de nok toe gevuld en ook het schuurtje van schoonmoeder begint al aardig vol te raken. Dat betekent dus dat er spullen weggegooid moeten worden. Apparaten, een tapijt, een stoel, vazen, bloempotten en andere frutsels.

De beloning van zulke opruimwoede is het afsluitende bezoek aan de milieustraat. Het is altijd weer een feest om je gescheiden afval in de juiste containers te kieperen. Liefst gaat er dan ook nog een wals overheen, maar dat mocht deze keer niet zo zijn. Desondanks: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd en dat kan deze schizofreen wel gebruiken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *