Stormschade

Omdat ik een weekje vrij heb, heb ik de januaristorm des doods beleefd vanuit mijn bed. Ervan overtuigd dat het wat ons betreft allemaal wel los zou lopen, besloot ik niet overeind te komen, maar me nog een keer om te draaien.

Dat was af en toe nog best spannend, want van de andere kant van het slaapkamerraam hoorde ik allerlei geluiden die ik normaal niet hoor als ik nog wat lig te doezelen. Het zullen onze wegwaaiende planten wel zijn, dacht ik, maar die waren door de winterkou toch al het meeste van hun aantrekkingskracht kwijtgeraakt. En onze antieke Egyptische poort klinkt anders.

Er bleek inderdaad weinig aan de hand. Toen de wind was gaan liggen, nam ik een kijkje op ons stukje van de galerij. Zelfs de planten die bij het minste geringste met pot en al naar beneden vallen, hingen nog keurig op hun plek aan de balustrade. Alsof er nooit iets gebeurd was.

Vandaag zag ik pas dat onze achterburen wel getroffen waren. Zij kunnen voortaan zonder te klimmen vanaf hun balkon naar beneden springen omdat de afscherming die hen uit de wind moest houden, zelf is weggewaaid. Vervelend voor hen, maar ook voor ons. Het zit er namelijk dik in dat wij nog jaren tegen dat afgebroken scherm aan moeten kijken.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *