Moderne tijden

Als journalist ga ik al een hele tijd mee. Ik weet nog dat er tijdens mijn opleiding her en der elektrische typmachines stonden. Met een correctielint, dat was al heel wat. Als je iemand ging interviewen nam je een schrijfblok mee, waarop je de antwoorden in telegramstijl neerpende.

Sindsdien heb ik vrijwel altijd in de binnendienst gezeten. Als je iemand wat wilde vragen, ging dat per telefoon met een briefje ernaast voor de aantekeningen.

Het was dus een hele tijd geleden dat ik er voor een artikel opuit ging. Het was voor een verhaal voor de komende Versus, het tijdschrift van de Fameuze Fanclub waarin de liefhebbers van Suske en Wiske zich verenigd hebben. Ik ging een kijkje nemen bij de maker van de inmiddels 150 beeldjes van deze striphelden en alle randfiguren.

Ik deed dat gewapend met een iPhone. Om foto’s te maken en het gesprek op te nemen. De plaatjes zagen er prima uit en de opnames waren veel nuttiger dan het blocnootje van vroeger. De app die de tekst automatisch uitschreef, kwam vooral met wartaal op de proppen. Daar heb je in deze moderne tijden dus gelukkig nog steeds een journalist voor nodig.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *