Een Frans dorpje in de Romeinse tijd

Het moet zeker drie jaar geleden zijn dat ik me voor het laatst ziek heb gemeld. Hele griepgolven heb ik lachend aan me voorbij laten gaan. En ook bij de laatste tsunami van influenza meende ik de dans te ontspringen met dank aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Maar helaas.

Ik vind dat ik het nog lang heb uitgezongen. Na carnaval was er nog geen wolkje aan de lucht. Waar steeds meer mensen het lieten afweten, hield ik kranig stand. Ik leek in mijn eentje wel een Frans dorpje in de Romeinse tijd.

Maar uiteindelijk moest toch de ketel met toverdrank tevoorschijn worden gehaald. Of in de praktijk het doosje met Paracetamol. De pilletjes gingen er doorheen als waren het BenBits. En ’s nachts leek het wel alsof ons waterbed lek was, maar we hebben geen waterbed.

Opvallend genoeg staat mijn lijf zichzelf alleen in het weekend toe om ziek te worden. Alleen was dit een weekend waarin ik moest werken. Dat ging dus niet door en er moest een blik met invallers worden opengetrokken. Maar daarvoor moet ik nu uiteindelijk wel zelf de tol betalen, want ze schuiven je weekenddienst gewoon een week door. Denk je daar eens lekker onderuit te komen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *