Schatje?

Er is één vraag waar ik nooit op durf te antwoorden: “Hoe oud denk je eigenlijk dat ik ben?” Dat is spelen met vuur. En als ik dan toch word gedwongen, bouw ik altijd een veiligheidsmarge in van minimaal vijf jaar, maar liever tien. Je wilt immers niemand krenken. Omgekeerd hebben mensen daar veel minder moeite mee. 

Vroeger werd ik altijd een stuk jonger geschat. Ik weet niet of het door mijn lange blonde lokken kwam of door mijn algehele uitstraling. Dat maakt ook niet uit, want naarmate de jaren vorderen, aanvaard je iedere meevaller in steeds grotere dankbaarheid.

Als mensen echt geen idee hebben en vragen: “Hoe oud ben je nou eigenlijk”, reageer ik altijd met de tegenvraag: “Wat schat je?”, ervan uitgaand dat mensen net als ik uit beleefdheid aan de lage kant gaan zitten. Sinds een tijdje valt dat tegen en gokken sommigen zelfs te hoog.

Het is de verloedering van de maatschappij. Zeg nou gewoon dat die paardenstaart prima bij me past en dat dat T-shirt me geweldig goed staat. Dat je ook altijd al zo’n tatoeage hebt gewild en dat ik geen jaar ouder lijk dan veertig. Kost helemaal geen moeite en je doet er deze oude man een groot plezier mee.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *