RTellende

Een van mijn favoriete tv-series aller tijden is Twin Peaks. Bedacht door de vreemde filmregisseur David Lynch was het een combinatie van een moordmysterie en een soapdrama met paranormale invloeden. Het programma was zijn tijd ver vooruit en ik kon er naar blijven kijken.

De eerste reeks werd uitgezonden in 1990. RTL gooide meteen al roet in het eten. Wij hadden toen geen kabel of schotelantenne, dus ik moest wachten totdat de afleveringen op video verschenen. Al snel waren ze grijs gekeken en inmiddels zijn de banden vervangen door blurayschijfjes.

Het grappige is dat de serie destijds eindigde met de tekst “See you again in 25 years” en wat denk je: 25 jaar later kwam inderdaad het nieuws dat er aan een vervolg werd gewerkt. Vorig jaar ging dat in première en in Nederland was het te zien bij abonneezender Videoland van… RTL.

Dat betekende dus dat ik opnieuw moest wachten totdat de seizoensbox uit zou komen. Vandaag lag hij in de brievenbus. Dat betekent dus opnieuw de nodige avonden genieten van geheimzinnige gebeurtenissen in het Amerikaanse bergdorpje. En het leuke is dat veel originele acteurs opnieuw meespelen en die zijn net als ik 25 jaar ouder geworden. Lang genoeg gewacht dus.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *