Spruitjes

Vandaag zweren we weer trouw aan de Oranjes. Hier doen we dat in de vorm van een Harleydag die geen Harleydag meer mag heten omdat de motorfabrikant dat niet wil. Dan maar de American Bike Day. Maakt ook niet uit: als er maar zakgelopen en gespijkerpoept kan worden.

Even verderop is de vrijmarkt met tweedehands spulletjes. Vooral veel mensen op dekentjes langs de weg, weinig mensen die met gekochte spullen naar huis sjouwen. Zo’n dag maakt vooral duidelijk dat rommel echt rommel is, waarvoor nog maar één oplossing bestaat.

Dan was er natuurlijk ook nog het verplichte springkussen dat alleen op eigen risico betreden mocht worden. Ik durfde het niet aan.

Gelukkig was ook de supermarkt geopend. Daar hebben we de Hollandste aller diepvriesgroentes gekocht. Koningsdag zonder spruitjes is geen Koningsdag. Anders kun je net zo goed Thaise wokgroenten halen en de verjaardag van Koning Bhumibol de Grote vieren, maar die is alweer een tijdje dood. Spruitjes dus.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *