God bestaat

”Het wordt terrasjesweer met Pinksteren. Ik ga niet werken hoor.” “Ik ook niet. Ik ga liever zwemmen.” “Weet je wat? Ik vraag mijn moeder wel. Misschien is die zo gek.” Zo kwam het dat de helpdeskmedewerkster hoorbaar haar breiwerk aan de kant moest leggen toen ik met Bol belde.

Anderhalf jaar geleden hadden we bij de internetwinkel twee laptops gekocht. Eén voor mijn man en één voor mij. Vorige week hield de zijne er plotseling mee op. Ik had nog even de systeembeheerders van de omroep ernaar laten kijken, maar zelfs zij konden het apparaat geen leven meer inblazen.

Ik wilde hem al bijna in de achtertuin begraven, toen ik zag dat er wonder boven wonder nog fabrieksgarantie op zat. God bestaat dus toch. Even zoeken op de website hoe je zo’n reparatie in gang zet. Helemaal niet zo moeilijk. Drie vragen beantwoorden en een druk op de knop. Helaas kreeg ik een error doordat de server bij Bol niet reageerde. En opnieuw. En opnieuw.

Dat schoot niet op. Omdat zelfs de chatbot geen oplossing voorhanden had, toch maar even gebeld met de servicebalie die 24 uur per dag bemand is. “Met de moeder van de helpdeskers.” Ik vroeg haar of ze me kon helpen. “Da’s toch nog behoorlijk ingewikkeld”, zei ze na even zoeken. Gelukkig kon ik haar erdoorheen loodsen en toen ik mijn bevestigingsmailtje kreeg, wist ik dat het ons gelukt was. Samen komen we er wel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *