Plaspauze

Buschauffeurs hebben het ook niet gemakkelijk. Van nature zijn ze allemaal ontzettend aardig, maar ik begrijp wel dat je een beetje chagrijnig wordt als je geen plaspauze mag houden.

Gisteren wilde ik met de bus naar de grote stad om tijdens een etentje afscheid te nemen van een collega. Hij is al vertrokken, dus eigenlijk was het een hernieuwde kennismaking. De bus is dan een fijne manier van transport, want zo kun je ook nog een biertje of wijntje drinken en dat maakt iedere afsluiting draaglijker.

Ik liep op goed geluk naar de halte en wat denk je: er stond al een bus klaar! Hij reed net weg toen ik kwam aanlopen, maar de chauffeur gebaarde dat ik nog wel mee mocht. Hij stopte en liet me instappen.

Dat is nog eens vriendelijk, dacht ik bij mezelf. “Top! Hartstikke bedankt!”, zei ik tegen de bestuurder. “De volgende keer moet je wel rennen”, reageerde hij nors. “Laat dan maar zitten”, wilde ik antwoorden om vervolgens demonstratief uit te stappen en de volgende bus te nemen. Ik ben 51, mijn rennende jaren liggen al ver achter mij. Maar de deur was alweer dicht.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *