Braaand!!!

Op mijn vrije middag moest ik me in mijn eentje zien te vermaken en daarom besloot ik naar de film te gaan. Best opvallend hoeveel ouders hun veel te jonge kinderen meenemen naar de 12-plusfilm Jurassic World. Het kleine grut mocht aanschouwen hoe dinosaurussen mensen aan stukken scheurden en hoe opa werd vermoord met een kussen. Als ze daar nog geen jeugdtrauma aan overhouden.

Tijdens de eerste helft belde Anton maar ik vond het niet netjes om het overige publiek te storen door op te nemen. Hij spreekt wel in en anders bel ik hem tijdens de rust terug, redeneerde ik. Het werd het laatste.

“Je hoeft niet te schrikken, maar we hebben brand”, vertelde hij. Gelukkig waren we het niet zelf, maar het appartement twee verdiepingen boven ons. En het was vooral rook. Maar desondanks grote consternatie in ons blok.

Brandweer, politie, ambulance bezetten ons anders altijd zo rustige uitzicht. De bewoonster was niet thuis en dus moest de ruit van de voordeur worden vernield. Waarschijnlijk was er iets met een telefoonoplader of een kaars. Toen ik thuiskwam, was de rust alweer teruggekeerd, maar je moet toch niet denken aan een echte brand.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *