Paaspuzzel

Deze week lag er zomaar ineens een parochiekrant in onze brievenbus. Even was ik bang dat de geestelijke herders hun afgedwaalde schaap hadden opgespoord, maar gelukkig was het blad slechts gericht aan de bewoners van ons adres.

Jaren geleden heb ik geprobeerd me uit te laten schrijven naar aanleiding van al het nieuws over het seksueel misbruik in de kerk. Dat is toen niet gelukt. Na de kast, de muur, nog een kast en weer een muur besloot ik het maar op te geven. Weliswaar werd ik nog steeds als katholiek meegeteld, maar dankzij onze verhuizing konden ze me in ieder geval niet meer traceren.

Totdat dat krantje in de bus viel, waarmee ik me veertig jaar terug in de tijd waande. Het ging over de missie, een bedevaart, het kerkkoor en de oplossing van de paaspuzzel. Opmerkelijk genoeg was de oplage 9000 stuks, toch een bescheiden voetbalstadion.

Bij het parochieblad zat een brief waarmee je je kon aanmelden. “Zou u zo vriendelijk willen zijn om bijgaand formulier in te vullen en te bezorgen in de brievenbus van de pastorie. Ook indien u geen interesse heeft.” Zalig zijn de simpelen van geest.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *