Bongs

Ik probeer me voor de geest te halen voor de hoeveelste keer ik het afgelopen weekend naar Dranouter ben afgereisd voor het plaatselijke folkfestival. Het zou zomaar de twintigste keer geweest kunnen zijn. In die tijd kwamen veel grote namen voorbij: Sinéad O’Connor, Chieftains, Waterboys, Levellers en Passenger om maar wat te noemen.

Het was weer ouderwets gezellig. Maar ook een stokoud festival moet met zijn tijd meegaan. Zo moesten we dit jaar eten en drinken voor het eerst met digitale bonnetjes betalen, de zogenaamde Bongs. Niet iedereen was er gelukkig mee. Bijvoorbeeld een van de optredende bands: “This is a protest song. It’s called Bongs.”

Maar Dranouter is ook een milieubewust festival. Al het afval wordt er gescheiden. Bordjes en bestek worden gerecycled. Bier drink je uit plastic bekertjes en als je er twintig inlevert krijg je een gratis Bong.

Ook de douches dragen een steentje bij door zuinig om te gaan met water. Helaas zo zuinig dat het water in een deprimerend straaltje langs de wand van het douchehokje loopt. Je wordt er niet schoon van, maar het is wel ontzettend duurzaam. En het kost maar twee Bongs.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *