Weerwolvenherfst

Zo, eindelijk is de zomer achter de rug. Je dacht dat er geen einde aan kon komen, maar voor je het weet is heel die zomer alweer lang voorbij.

Herfst dus. Meteorologische herfst weliswaar, zeg maar de herfst van de weermannen. Al kun je in deze politiek correcte tijd niet meer over weermannen spreken. Daarom introduceer ik hierbij de term weerwolvenherfst. Voor alle anderen begint de astronomische herfst op 21 september als de nachten langer duren dan de dagen en de kerstspullen weer in de winkel liggen.

Gelukkig grijpt de overheid in en hebben we over een paar jaar alleen nog maar zomertijd. Op die manier bespaart Rutte zich alle kosten van najaarsdepressies. Alle adviezen waarin stond dat dat geen drol uitmaakt, kan hij zich niet herinneren. Hij weet nu eenmaal zeker dat multinationals zich liever vestigen in een land waar het altijd zomer is. Scheelt enorm op de stookkosten.

Zelf heb ik even blogsabbatical gehouden. Was er dan niets te melden? Toch wel: schoonmoeder lag even in het ziekenhuis en we waren twaalfenhalf jaar getrouwd. Ik heb nu een weekje vrij om bij te tanken. Helaas werken die bouwvakkers bij onze flat gewoon door. Iedere ochtend om halfacht gaat de boor in de muur.

2 Reacties

  1. Paul september 26, 2018 6:09 pm  Beantwoorden

    Jeetje, 12, 5 jaar alweer! Gefeliciteerd! Spreek jij René nog weleens? Die blogmeeting lijkt alweer een eeuwigheid geleden.

  2. Peer september 28, 2018 2:09 pm  Beantwoorden

    Het is een eeuwigheid geleden!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *